Deeplinkek küldése katalógusba

Linkmanagement Címkék: linképítés deeplink2009.11.04. 11:37

Ezt a témát nagyon fontosnak tartom, mert a weboldal tulajdonosai hajlamosak megfeledkezni erről a linkmarketing során.

De kezdem mindjárt annak a magyarázatával, hogy mi is az a deeplink?
A weboldalon belül az aloldalakat nevezzük deeplinknek, vagy másnéven mélylinknek.

A legtöbb weboldal tulajdonos sajnos csak a főoldalba fektet sok energiát, pedig egy jól összerakott honlapon az aloldalak is megállnák a helyüket főoldalnak is. Ez a webáruházak esetén kiemelkedő fontosságú is lehet.
Az aloldalakra azért is szánjunk kellő figyelmet, mert a keresők számára tartalmi szempontból sokkal fontosabbak az aloldalak.

Ha az aloldalak felépítése is megfelelő, akkor bátran ajánlhatjuk azokat katalógusokba. Mielőtt azonban ezt megtennénk, olvassuk el a katalógusok szabályzatát, mert nem mindegyik fogadja el a mélylinkeket.

A felhasználók szempontjából is fontos, hogy ha keres valamit a neten, akkor arra az oldalra jusson, ahol a számára értékes információ van. Látogatókat veszíthetünk, ha még neki kell keresgélnie oldalunkon, és nem egyből oda jut, ahol a számára értékes információ van.

 

Tömören: Építsük fel weboldalunk aloldalait úgy, hogy azok olyan értékesek legyenek, mint maga a főoldal, majd regisztráljuk katalógusokba a megfelelő kulcsszavakkal.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://linkmanagement.blog.hu/api/trackback/id/tr801498042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foresight · http://www.foresight.hu/ 2010.05.12. 13:07:49

Ez egy jó hozzászólás, örülök hogy felmerült. Annyit fűznék a dologhoz, hogy már csak azért is érdemes deeplinkeket beajánlani, mert a katalógusok szerkesztői, webmesterei is könnyebben fogadnak be olyan aloldalakat, amik URL-je pontosan megegyezik mondjuk az adott katalogus domainjéhez, vagy a doboz, kategória URL-jéhez. Egyszerűsítve: egy "onlinemarketing.katalogus.hu" oldal szerkesztője azonnal elfogad egy "valami/onlinemarketing.html" aloldalt mert növeli az Ő relevanciáját is.
süti beállítások módosítása