Ingyenes tárhely? Jól gondoljuk meg!

Linkmanagement Címkék: tárhely2009.10.17. 17:46

Miután elhatároztuk, hogy saját honlapot szeretnénk, a következő lépés a tárhely kiválasztása. Az ingyenes tárhely is lehet jó döntés. Csupán attól függ, hogy mi a célunk a weboldallal.

Céges oldalnak semmiképpen sem javaslom az ingyenes tárhelyet. Egy cég ezzel szinte azonnal a hitelességét veszíti. A felhasználók kevésbé bíznak olyan vállalkozásban, amely nem képes áldozni néhány ezer forintot korrekt tárhelyre.

Ha szolgáltatás vagy termék eladás a cél, akkor se várjuk a látogatók, vásárlók sokaságát. Hogy miért?

Mert az ingyenes tárhelyen lévő oldalt nehéz keresőoptimalizálni. Nem tudunk igazán sikeres linkmarketinget sem végezni ezekre az oldalakra, mert a katalógus szerkesztők nagy része nem veszi fel a gyűjteményébe. Vannak kivételek ugyan, de ahhoz igényesnek kell lennie az oldalnak, ennek megítélése viszont szubjektív...

Az ingyenes tárhely nagy veszélye az is, hogy a szolgáltató bármikor törölheti oldalunkat. Ha ügyfeleink adatait is ott tároljuk, annak is búcsút inthetünk.

Az ingyenes tárhelyek egyik fő jellemzője még, hogy az oldalon reklámcsíkok vannak elhelyezve. Az oldal dizájnját ez sokszor erősen rontja.

Azt hiszem ezeket tekintetbe véve érdemes átgondolnunk, hogy kifizetünk-e évente néhány ezer forintot tárhelyre vagy elfogadjuk az ingyenes tárhelyek által szabott korlátokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://linkmanagement.blog.hu/api/trackback/id/tr151456363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foresight · http://www.foresight.hu/ 2010.05.12. 13:12:59

Az ingyenes tárhelyeket kizárólag arra ajánlanám, hogy a meglévő - nevezzük "főoldalnak" - weboldalunk mellett van akár több résztémakörre kialakított ingyenes oldalunk, melyekről viszont átkattinthatunk a .hu-s oldalunkra. Egyébként csak a vicc kedvéért volt rá példa hogy optimalizáltunk ingyenes oldalakt (minimális linkmarketing mellett - már ahova beajánlhatsz ilyeneket) és az első 3 ba került. De nem reklámozom az ingyenes oldalakat, azon a tényen nem változtat hogy egy cégnél ciki ha csak ilyennel tud bemutatkozni. Nincs pénze egy éves csomagra 6-10.000.-forint???
süti beállítások módosítása